Wyniki
Tegoroczne Mistrzostwa w grillowaniu dobiegły końca.
Chcielibyśmy podziękować wszystkim uczestnikom, którzy brali udział w mistrzostwach, a także pogratulować zwycięzcom.
Tytuł Mistrza UBC w BBQ w kategorii profesjonalistów trafił do grupy „ Made in Latvia” z Rygi, z Łotwy.
Mistrzem UBC BBQ Championship wśród amatorów została drużyna „Mitau”, z Jelgavy z Łotwy.
Natomiast zwycięzcami Otwartych Mistrzostw Polski w BBQ została „Polska Izba Gospodarcza Restauratorów i Hotelarzy” reprezentująca Gdańsk.
Klasyfikacja drużyn profesjonalnych:
Nazwa zespołu | Ryba | Kurczak | Żeberka | Łopatka | Razem | Open Polish BBQ Championship |
UBC |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Polska Izba Gospodarcza Restauratorów | 501 | 501 | 420 | 523 | 1945 | 1 | |
Made in Latvia | 463 | 403 | 463 | 563 | 1892 | 1 | |
Polish BBQ team Ugrilowani | 500 | 414 | 479 | 476 | 1869 | 2 | |
Team SOT | 380 | 484 | 381 | 521 | 1766 | 2 | |
Polish BBQ Team Real Smoke | 308 | 513 | 468 | 473 | 1762 | 3 | |
Polish BBQ Team Low and Smoke | 432 | 281 | 539 | 446 | 1698 | ||
Gastro Serwis | 463 | 410 | 437 | 335 | 1645 | ||
GBS Wariors Poland | 523 | 461 | 329 | 314 | 1627 | ||
School of hotels and economy Rostock | 0 | 321 | 338 | 504 | 1163 | 3 |
Klasyfikacja drużyn amatorskich:
Nazwa zespołu | Punkty |
---|---|
Mitau | 920 |
Omnia | 546 |
Surf Generation | 515 |
Zespół Szkół Gastronomiczno - Hotelarskich | 469 |
Zespół Szkół Gastronomicznych w Pile I | 308 |
Garus BBQ Team | 290 |
Zespół Szkół Gastronomicznych w Pile II | 285 |
Chill out grill out | 230 |
Lalandia Falstria | 210 |
Lipepaja Technical College | 198 |